В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дългата сянка на династията Рокфелер

Пазарен коментар на Кузман Илиев, 21.03.2017

Кузман Илиев, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Световете на политиката, финансите и икономиката за жалост са изключително свързани. Историята на семейство Рокфелер съвпада с историята на САЩ през XX век. Това каза пазарният анализатор Кузман Илиев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Династията Рокфелер е сериозен и важен играч в американския бизнес, но не остава само в сферата на бизнеса, а навлиза доста и в политиката. След Втората световна война Рокфелер доминира правенето на външна политика, финансирайки чрез своята банка Chase Manhattan множество правителства по целия свят, дори и диктаторски режими в Латинска Америка". 

В САЩ династията Рокфелер е голям донор, голям меценат, но нейната роля е по-скоро извън Съединените щати, каза още Илиев. "Фамилията е много противоречива. Самият Дейвид Рокфелер казва в интервюта: "Аз съм обвиняван за изключително много процеси в света". Той има силно международен поглед и се е опитвал в някакъв смисъл да постигне нещо като световно правителство". 

Как чичото на Рокфелер създава Федералния резерв и защо? Кои са учителите на Дейвид Рокфелер? Кои са неговите най-големи постижения и най-големи грешки? Каква е дългата сянка на Рокфелер, която пада върху Първата и Втората световни войни? Каква е връзката на династията Рокфелер с войната в Залива?

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от В развитие