В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българска иновация пренаписва медицинската диагностика

Ивайло Машев, мениджър Доставки - BTL, и Веселин Каравасилев, мениджър Производство - BTL, В развитие, 15.02.2017

Ивайло Машев, мениджър Производство - BTL, и Веселин Каравасилев, мениджър Доставки - BTL. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Машев, мениджър Производство - BTL, и Веселин Каравасилев, мениджър Доставки - BTL. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Разработчикът на високотехнологична медицинска апаратура BTL Industries създава софтуер, предназначен за диагностициране на опасно заболяване, познато като синдром на внезапната смърт. Темата коментира Ивайло Машев, мениджър Доставки - BTL, в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите му на изследвания подлежат хора, които са напълно здрави. Софтуерът позволява в рамките на до 5 минути да бъде направено изследване и да се диагностицира дали изследваният пациент има предразположение към това заболяване.

Софтуерът вече е както на българския, така и на международния пазар. "Цената на софтуера е комбинация от цялостната система, която трябва да бъде закупена, и която зависи от нуждите на съответния лекар", обясни той.  

В края на миналата година на Националния физиотерапевтичен конгрес в Трявна BTL Industries представи нов апарат за лечение на неврологични заболявания. Принципът на действие на този продукт е чрез излъчване на електромагнитно поле да се повлияе върху човешките тъкани, което да доведе до мигновен обезболяващ ефект, коментира от своя страна Веселин Каравасилев, мениджър Производство- BTL

"Самият апарат няма аналог на европейския пазар от една страна заради своята функционалност и притежавани параметри, а от друга - заради възможността терапевтът да избира съответните стойности на терапията, а именно - честотата на самата терапия и излъчването и стойността на импулсите, които се прилагат в човешкото тяло", поясни той. 

BTL Industries е една от водещите международни компании в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура. Тя е създадена в Чехия, представена е на международните пазари, но в България се извършва цялото производство. Компанията планира да увеличи капацитета на електронното производство с около 15%, обяви Каравасилев. Паралелно с това компанията работи по две нови производствени линии, в които се планира да бъдат наети 30 души, а в отдела по развойна дейност в София - да бъде увеличен техният брой до около 50. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие