В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Инвестициите на БФБ най-вероятно ще имат положителна доходност през 2017

Павел Николов във В развитие, 24.01.2017

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Краткосрочният хоризонт не е подходящ за инвестиции. Инвестицията изисква минимум средносрочен план. Това каза Павел Николов, ръководител отдел Международни финансови пазари в Eurofinance в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Инвестициите на българския капиталов пазар най-вероятно ще имат положителна доходност през тази година, най-малкото заради всеобщата тенденция на международните капиталови пазари, която мисля, че се ще запази и през тази година".

Не очаквам обаче скорошно решаване на основните проблеми на БФБ - липсата на качествени компании за инвестиции и слабата ликвидност, каза още Николов. "Може би ще има някакво раздвижване по линия на стратегията за развитие на капиталовия пазар, но ще трябва време тези мерки да заработят". 

Кои са интересните инструменти на БФБ? Каква ще бъде правилната стратегия за по-дългосрочно инвестиране, ако излезем извън рамките на България? Можем ли да очакваме поскъпване на долара? Заслужава ли си да се заложи на европейските пазари? До къде ще доведат свръхочакванията в САЩ и преекспониран ли е политическият риск в Европа? 

Чуйте целия коментар във предаването: 

 

Последни новини
Още от В развитие