В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво каза с първата си реч президентът Румен Радев

Журналистите Николай Драганов и Кирил Беспалов, В развитие, 20.01.2017

Димитър Вучев (вляво), Николай Драганов (в средата) и Кирил Беспалов (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Вучев (вляво), Николай Драганов (в средата) и Кирил Беспалов (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Речта на Румен Радев беше умерена и в голяма степен се преповтаряше с тази на предишните президенти. Около това мнение се обединиха журналистите Николай Драганов от "Барикада" и Кирил Беспалов от "КлинКлин" в предаването "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Беспалов традиционно новият президент е натоварен с твърде големи очаквания, като много важен в неговата PR кампания е патриотичният момент и именно той ще води тенденцията през следващите години. По думите му не политическата, а по-скоро икономическата нестабилност буди повод за притеснение. 

"До голяма степен Радев изглежда и като кандидат на ГЕРБ в някои отношения и това допълнително се засилва от думите на Бойко Борисов, който каза, че му има цялото доверие", допълни журналистът.

"Българите са много разделени в момента и не съм оптимист, че новият президент ще успее да стане обединител на нацията", каза на свой ред Николай Драганов.

Според него е хубаво, че Радев дава заявки за по-балансирана политика по отношение на разделението Изток-Запад в сравнение с Плевнелиев.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие