В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Рентабилни ли са училищата за гримьори в България

Диана Стоенчева, професионален гримьор, В развитие, 21.12.2016

Гримьор прави демострация на въздушна четка в студио в Токио Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Гримьор прави демострация на въздушна четка в студио в Токио Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Какво накара професионалната гримьорка с дългогодишен опит Диана Стоенчева, работила в дестинации като Дубай, да се върне в България и да отвори първото си по рода в страната училище за професионални гримьори? Има ли поле за развитие козметичният бранш у нас? Отговорът на този и други въпроси дава самата Стоенчева в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

 „Наблюденията ми бяха, че в България има нужда от качествено обучени професионални гримьори, които да са учили по световно утвърдена система“, разказва Стоенчева. Тя сподели още, че очаква първоначалната й инвестиция в проекта в размер на 20 000 лв. да се възвърне още през първата година.

 Курсът в академията в с продължителност 2 седмици, предлагат се курсове във вечерния часови пояс или през уикенда, като целта е да се покрият нуждите на всички курсисти. „Групите са ни не повече от 10 човека, за да може за всекиго да има необходимото внимание време“, поясни още тя, допълвайки, че курсът ще е един от най-евтините от този род в световен мащаб. „Например в Дубай курсът струва 1 000 евро, а тук е 700, което е доста конкурента цена“, заяви Стоенчева.

 Повече подробности за проекта и перспективите пред козметичния сектор вижте във видеото!

Последни новини
Още от В развитие