В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Облигациите на Енерго-про са пласирани на 23 различни инвеститора

Александър Бебов във В развитие, 18.11.2016

Александър Бебов, БКК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Бебов, БКК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

И в Полша, като най-големия пазар на акции и облигации в Централна и Източна Европа, много рядко през последните 5-6 години е имало емисии над 100 млн. евро. Това каза изпълнителният директор на Балканска консултантска компания Александър Бебов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Пласирането на облигациите на "Енерго-Про Варна" беше плод на много труд и на факта, че се опитвахме да чуем какво казва пазарът.

По думите на Бебов са направени много маркетингови проучвания още през юли и началото на август, за да се види какво е това, което сработва и за български клиенти, и за чужди клиенти. 50% от участниците в емисията са извън България

"Беше пласирано на 23 различни инвеститори, което е потенциал за бъдеща ликвидност на БФБ".​

На въпроса как върви придвижването и каква част ще бъде листната за вторична търговия на българския капиталов пазар, Бобев каза, че се надява облигационната емисия да може да бъде листната максимално бързо на българския фондов пазар, което би било един допълнителен добър знак за инвеститори, и в чужбина, и в България, че "наистина има хляб" в пазара на местни корпоративни емисии. 

"Няма условия за предоговаряне на облигационната емисия", каза Бебов.

Как са постигнати по-добри резултати от тези на Енергийния холдинг, зад който стои държавата? Как емисията успя да премине през трусове като Brexit, Тръмп и две изборни турбуленции? Защо изборът е паднал върху българския фондов пазар? Какви са плюсовете и минусите на този избор за инвеститорите и за БФБ?

Вижте целия коментар:

 

 
Последни новини
Още от В развитие