В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Докъде ще приключат обвиненията на прокуратурата по казуса Белене

Жельо Бойчев, депутат от БСП, В развитие, 24.10.2016

Желю Бойчев от БСП Лява България Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Желю Бойчев от БСП Лява България Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Драгомир Стойнев от Изпълнителното бюро на БСП в качеството си на министър прекрати плащанията, които продължаваха при положение, че има решение и на Министерски съвет и на НС за спиране на проекта. Това каза Жельо Бойчев от БСП - Лява България в ефира на "В развитие" с Делян Петришки.

Бойчев напомни за скандала по времето на Драгомир Стойнев от кабинета "Орешарски", при който при спрян проект вървяха плащания. Въпреки думите на Александър Ненков преди това, фактите са, че плащания са се извършвали, допълни Жельо Бойчев. 

По думите му се е наблюдавала непоследователност в действията на ГЕРБ по отношение на АЕЦ Белене. Те бяха за проекта, подписаха споразумение, платиха 300 млн., след това се изкараха най-големите борци за спиране на АЕЦ Белене, и се оказа, че по такъв начин е спрян, че нито е прекратено произвеждането на оборудването в Русия, нито са спрени плащанията към изпълнителите, каза още Бойчев. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие