В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Паритет евро-долар остава актуална прогноза в дългосрочен план

Димо Димов, валутен дилър на ИП Карол, В развитие, 04.10.2016

Американски долар - Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Американски долар - Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Щатският долар има потенциал за поскъпване спрямо еврото и британския паунд, но възможност за понижение спрямо японската йена. Отворен е пътят за много сериозно падане при паунда, като в дългосрочен план не е изключен дори паритет между паунда и долара. Никой не може да предвиди обаче къде ще се установи британската валута при настоящото си низходящо движение. Това коментира валутният дилър на ИП Карол Димо Димов в предаването „В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Валутният дилър залага на силен долар в близките години. "През последната година и половина наблюдаваме консолидация, която е към своя край, но към момента няма изгледи за пробив нито на нивата на подкрепа, нито на нивата на съпротива". В дългосрочен план обаче предстои да видим нива доста под паритет при валутната двойка евро-долар, смята той. Опитите за поскъпване на еврото са ограничени. Димов смята, че трябва да следим за пробив на нива на подкрепа при $1,09 за евро. Сериозното ниво на подкрепа е $1,0450 за евро, допълни той. 

През следващите месеци дилърът очаква понижение при валутната двойка долар-йена, като според него може да видим нива около 95 йени за долар.

Валутната двойка щатски долар-канадски долар е в с тясна корелация с петрола. При тази валутна двойка Димов очаква движение в посока надолу от порядъка на 1000 пипса. "Ако тази прогноза се сбъдне, би трябвало петролът да поскъпне, защото корелацията там е обратна", обясни той. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие