UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Български стартъп с кехлибарен пробив при бавнооборотни стоки

Теодор Димитров в UpDate, 06.08.2017

Втората най-разпространена причина за лош сън на европейците е лош или неудобен матрак. Започнахме да проучваме индустрията, свързана със съня и активната почивка. Оказа се, че индустрията като цяло е много остаряла, закърняла и съвсем не е насочена към клиента. Това коментира  Теодор Димитров, съосновател на Амбър Технолоджи АД, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria. "Казахме си, че тук има ниша, в която да се работи. Видяхме, че най-вече в САЩ има бизнеси, които успешно променят статуквото и си казахме - щом те могат, значи и ние можем. Така започнахме да предлагаме Amber на българския пазар и да се развиваме".

По случайност се стига и до световно патентованата иновация на Amber - преди няколко месеца един от съдружниците в компанията намира облекчение за своите здравословни проблеми с щитовидната жлеза и опорно-двигателния си апарат с помощта на  кехлибара, разказва Димитров. . Така се ражда идеята за физическото вкарване на кехлибара в самите матраци. Кехлибарът отнема стреса и напрежението от тялото и има успокояващ ефект и осигурява дълбок и зареждащ сън всяка нощ.

"След доста опити и грешки успяхме да създадем нашата кехлибарена пяна и днес единственото място в света, където може да се произвежда такава пяна е едно малко заводче в село Батишница, близо до град Русе".

Какъв е уникалния дистрибуторски модел на компанията? Къде, според основателя на компанията, е основната грешка в маркетинговата стратегия на компаниите в индустрията? Защо брандирането е един от най-тежките задачи, когато се опитваш да пробиеш със стартъп в сферата на бавнооборотните стоки?

Последни новини
Още от UpDate