UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Българско приложение е тайното оръжие на модерните артисти

Update, 23.07.2017

„Тайното оръжие на модерните артисти“ - така създателите на приложението Trigraphy го описват в уебсайта си. В App Store на Apple ще го откриете с описанието „фотографско приложение с арт филтри“.

Всъщност Trigraphy е българска разработка - приложение за фотообработка, което се появява почти на шега.

То се ражда след няколко неуспешни проекта от страна на Николай Ненков, неговият основател, който е и главен изпълнителен директор на компанията, която стои зад него. В крайна сметка Николай успява да направи продукт, който да пробие в App Store, при това за една нощ.

След първоначалния успех Николай решава да развива Trigraphy, интегрирайки нови функции и събирайки екип, с когото да движат проекта напред.

В момента приложението е в третата си версия, а екипът вече мисли по следващата, която да помага на потребителите да превръщат снимките си в истински произведения на изкуството.

Зад Trigraphy не стоят големи инвеститори, нито огромни инвестиции от българска страна. Екипът решава да остане независим, а към днешна дата оценява това като правилен ход.

И макар създателят на приложението да подхожда изключително скромно към резултатите на компанията, сегашният бизнес модел се оказва успешен - фирмата генерира печалба и успява да използва средствата, за да инвестира в нови и нови функции.

Николай оценява липсата на силен маркетинг като основната си грешка до момента и смята да заложи на това в бъдещ план. Освен това замисля нов проект, който до известна степен да се поучи от грешките, допуснати до момента.

Последни новини
Още от UpDate