UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Изкуството при смартфоните

Стоян Стойнов, Enjoy the Case, UpDate, 20.03.2017

Снимка: Enjoy The Case Снимка: Enjoy The Case

Персонализиране на продуктите и ръчна изработка – с това стартъпът Enjoy the Case се старае да привлича своите клиенти. Едва на 20-ина дни, стартиращата компания вече се радва на засилен интерес от потребителите, които търсят начин да превърнат смартфона си в нещо уникално чрез специално изрисуван кейс за устройството. Темата коментира предприемачът Стоян Стойнов в ефира на Update с Елена Кирилова и Бойчо Попов.

В изрисуваните кейсове Стоян вижда възможност за себеизразяване чрез аксесоарите към новите устройства.

Той е графити артист, а с течение на времето се откъсва от рисуването и в крайна сметка се връща към любовта си към това изкуство и така се ражда Enjoy the Case. Първоначално мотивацията му била единствено да направи кейс за себе си, който да е по-нестандартен. Впоследствие обаче се появява и идеята за развитието на бизнес.

Към този момент Стоян единствен се занимава с компанията, но очаква, когато интересът към кейсовете нарасне, да наеме екип, който да му помогне с множеството задачи.

До този момент клиентите на Enjoy the Case реагират позитивно на продуктите, които стартъпът предлага, и ги препоръчват на приятели. Така без да залага активно на реклама, Стоян получава множество поръчки.

Той вече е планирал мащабна рекламна кампания, която очаква да насърчи бизнеса му в краткосрочен план. Идеята на Стоян е Enjoy the Case да излезе извън мащабите на България, като целта е брандът да се позиционира в световен мащаб.

И макар стартъпът тепърва да набира популярност и да е в изключително ранен етап на развитие, Стойнов посочва, че вече е успял да възвърне около 20% от първоначалната си инвестиция.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от UpDate