Как Brexit без сделка ще се отрази на хранителния режим на британците

Дейвид Мерит, журналист на Bloomberg

Картофи с хайвер в ресторанта „Клер Смит“ в лондонския квартал Нотинг хил, 16 януари 2019. Снимка: Miles Willis/Bloomberg Картофи с хайвер в ресторанта „Клер Смит“ в лондонския квартал Нотинг хил, 16 януари 2019. Снимка: Miles Willis/Bloomberg

Голямата зависимост на Великобритания от хранителните доставки ще принуди британците да направят големи промени в хранителния си режим, ако се стигне до Brexit без сделка. Журналистите от Bloomberg Франсин Лакуа и Дейвид Мерит разговарят по темата в "Bloomberg Surveillance". 

"Всичко това отразява промените във Великобритания през последните 40 години, откакто сме част от Европейския съюз. Забравете за авокадото в сандвича си, забравете за тропическите плодове. Може би това е последната страшна новина, която изостря умовете на политиците и ще ги накара да подкрепят сделката на Тереза Мей. Защото, когато хората отидат в супермаркета ще усетят директното въздействието от напускането на Съюза. Това е големият риск. Разбира се супермаркетите ще кажат, че ще доставят хранителни продукти от други места, но това показва колко голяма част от хранителния ни сектор е зависим от безпрепятствената търговия с Европейския съюз."

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти