Allbirds планира да отвори магазин за обувки в Шанхай

Технологичен коментар на журналистката Емили Чанг за 27.02.2019

Чифт канадски кожени обувки на Viberg Chromexcel. Снимка:James MacDonald/Bloomberg Чифт канадски кожени обувки на Viberg Chromexcel. Снимка:James MacDonald/Bloomberg

Любимата на Силициевата долина компания за производство на природосъобразни обувки Allbirds се отправя към Китай. Тази седмица Allbirds официално ще разкрие плана си да отвори физически магазин в Шанхай през следващите месеци. Компанията възнамерява да разшири търговската си мрежа, като стъпи на пазара в Пекин и в Ченгду. Обувките на Allbirds ще бъдат продавани и на сайта на големия търговец на дребно Alibaba. 

Square направи прогноза за печалбите си за настоящето тримесечие в сряда, която не отговори на очакванията на анализаторите. Новината дойде, след като компанията за мобилни плащания изхарчи повече за по-нови услуги, включващи бързо разрастваща се апликация за прехвърляне на парични преводи между потребители. Междувременно Square надмина очакванията за приходите за четвъртото тримесечие, като коригираната ѝ печалба нарасна с 64% на годишна основа.  

Най-големият търговец за електронна търговия в Съединените щати Best Buy публикува резултатите от продажбите си по време на празниците. Представянето на компанита се оказа по-добро от очакваното. Годишната перспектива за печалбата на компанията също надмина очакванията, поводена от продажбите на електронни устройства, видео игрите, умните часовници и устройствата за дома. 

Целият коментар чуйте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти