Credit Suisse са оптимисти за цената на паунда

Майкъл О`Съливан, главен инвестиционен директор в Credit Suisse

Защитник на Brexit с шал с надпис в подкрепа на сделка между Великобритания и Световната търговска организация, 29 януари 2019. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Защитник на Brexit с шал с надпис в подкрепа на сделка между Великобритания и Световната търговска организация, 29 януари 2019. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Главният инвестиционен директор в Credit Suisse Майкъл О`Съливан разкри прогнозата си за паунда и американските акции. О`Съливан беше гост в предаването "Bloomberg Daybreak: Europe". 

Според него през последните няколко седмици повишението в цената на паунда е добро. Вероятно до средата на февруари ще има повече волатилност, като след това британската валута ще се повиши. Движението във възходяща посока се дължи на положителната ставката при валутната двойка юан-паунд спрямо тази при двойката долар-паунд.  

За О`Съливан не е изненада, че стойността на паунда се е понижила. "Фактът, че нямаме междинни санкции в парламента при удължаване на срока на чл. 15 малко съкращава процеса и може би леко увеличава малките рискове, които по някакъв начин съпътстват процеса", аргументира се той. Форекс трейдърите гледат да се преместят от долара към други основни валути, като има потенциал паундът да поскъпне, ако инвеститорите тръгнат по този път, каза още той. 

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти