Rivian дебютира с два нови електромобила

Робърт Скариндж, главен изпълнителен директор на Rivian

Електрическият пикап R1T на Rivian, изложен на автомобилното шоу в Лос Анджелис на 27 ноември 2018. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Електрическият пикап R1T на Rivian, изложен на автомобилното шоу в Лос Анджелис на 27 ноември 2018. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Младата компания за производство на електромобили Rivian направи първия си дебют на тазгодишното автомобилно изложение в Лос Анджелис. Директорът на компанията Робърт Скариндж представи петместния електрически пикап R1T и седемместния джип R1S на посетителите във вторник. 

След девет години прекарани в дизайн и развитие Rivian планира да назначи повече от 1000 служители, които да изработват екстремни електроавтомобили, a продукцията се очаква да започне през 2020, съобщава технологичния журналист Емили Чанг.  

Основателят на Rivian споделя, че най-голямата трудност по пътя на създаването на новите електромобили е свързана с целия процес по сформиране на екипа, намиране на доставчици и решения за производство, набиране на капитал.

"Започнах компанията сам" - казва Скариндж, "целият този набор от елементи и дейности ми отне много време, за да намеря един вид правилните „парчета от пъзела“. Сега вече сме подредили всички тези части и за нас моментът е наистина много вълнуващ, защото най-накрая ще покажем това, което сме направили."

От Rivian са уверени в значимостта на това, което правят и в способността си да го реализират.  

"Вече приемаме предварителни поръчки, а доставките ще започнат през втората половина на 2020."

Повече от новината ще научите от видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти