Apple работи по безконтактно жестово управление

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за Facebook, Apple и Dragon на SpaceX

Емили Чанг, Bloomberg в Сан Франциско, коментира на водещите технологични новини.

Facebook каза, че достъпът до информацията на повечето от 2-та милиарда нейни потребители може би е бил неправомерен и разкри съществуването на допълнителни 37 милиона потребители, чиито данни може да са били обект на неправомерен достъп от страна на Cambridge Analytica, с което общият брой на засегнатите се увеличава до 87 млн. души, каза Чанг. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг каза, че очевидно Facebook не се е фокусирала достатъчно в това да предотврати злоупотребата с данните, но че е уверен, че е постигат напредък в сигурността, коментира още тя.

Bloomberg научи, че Apple работи по безконтактно жестово управление и извити екрани за следващото си поколение устройства.

Информацията е на запознати по темата лица, според които функцията за управление ще позволи на потребителите на Iphone да изпълняват някои задачи чрез движение с пръст в близост до екрана без да го докосват, коментира Емили Чанг.

Капсула на SpaceX, носеща храна, научни експерименти и други товари, пристигна на Международната космическа станция след двудневно пътешествие. Капсулата Dragon с товар от 2 630 кг. бе уловена днес от роботизирана ръка на космическата станция. Тя ще остане прикрепена към станцията за около месец и ще се върне на Земята през май, посочи тя.

Целия коментар чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Акценти