Над 380 млн. свързани коли ще бъдат на пътя до 2021

Традиционният автомобил ще се променя все повече под влиянието на технологиите

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Броят на свързаните автомобили на пътя се е увеличил значително през миналата година. И тъй като непрекъснатата свързаност с интернет вече става нещо съвсем нормално, традиционният автомобил, който ние познаваме, ще се променя, пише Business Insider.

През следващите 5 до 10 години се очаква свързаността с интернет да промени модела на притежаване на коли, да създаде нова платформа за потребителите за достъп до съдържание, да доведе до изцяло автономни автомобили и да направи революция в автомобилната индустрия.

Мястото на автомобила на пазара днес е подобно на това на смартфона през 2010 – с все по-голям ръст, готов да експлодира.

Източник: Business Insider

Очаква се над 380 млн. свързани автомобила да бъдат на пътя до 2021. Все повече производители се обръщат към най-новите технологии, които да внедрят в продаваните автомобили.

Изследвания показват, че потребителите приемат свързаните автомобили по-бързо от очакваното. Технологичните компании ще играят все по-голяма роля в сектора, но големият въпрос е дали те самите няма да започнат да произвеждат коли.

Едва няколко години ни делят от изцяло автономните автомобили. Трудностите, свързани с приемането им от технологична, регулаторна и потребителска гледна точка несъмнено са налице, но се правят огромни крачки към създаването и усъвършенстването на коли, които могат да стигнат от точка А до точка Б с много малка или никаква човешка намеса.  

Последни новини
Още от Акценти