Джим Роджърс залага на долара в очакване на турбуленции

Президент на Rogers Holdings

Банкноти от 100 долара, снимка: Bloomberg TV Bulgaria Банкноти от 100 долара, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През следващите 1-2 години ще има толкова несигурност по света, че хората ще прибегнат до това, което смятат за активи убежища, а това винаги се случва, когато има несигурност. Те няма да купуват йената, нито паунда или рублата и ще избягат към долара, обзети от паника.

Аз избягах от йената, за повечето хора тя не е толкова безопасна, колкото е доларът, а и в момента печатат много от нея.

За първи път в историята всяка от основните централни банки печата изумително голямо количество пари – Япония, Европа, Великобритания и САЩ. Огромни количества пари! Те трябва да отидат някъде и в момента се влагат в акции.

Това може дори да се превърне в балон. Ако пазарите по света се сриват и всички обръщат парите си в долари, това ще се превърне в балон.

С увеличаването на проблемите и бъркотията на пазара, хората ще се обърнат към Фед и ще кажат – трябва да ни спасите, трябва да спасите западната цивилизация. А хората там са бюрократи и учени, те не разбират нищо, затова работят за правителството. Затова ще изпаднат в паника и ще направят нещо, за да разхлабят политиката и ще видим повишение, това ще бъде всичко.

Минаха 8 години от последната рецесия в САЩ, а исторически погледнато по незнайни причини имаме по една на всеки 4 до 7 години, поне така става, не че е задължително.

Но погледнете дълга, той е огромен Япония е в рецесия, Китай се забавя, а половин Европа също е в рецесия. Ние знаехме какво я предизвиква – но, има много фактори, които я предизвикват.

Ако погледнете към данните за заетостта и данъците, те са без промяна. Не гледайте цифрите на правителството, погледнете истинските цифри.

 

Последни новини
Още от Акценти