На какво се дължи растежът на печалбите при Adidas

ГИД на компанията Джим Маккоън с коментар за печалбите на компанията

Магазин на Adidas в Германия Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Магазин на Adidas в Германия Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Те са много по-големи оптимисти относно продажбите и печалбата за тази година. И това, очевидно е доста добра новина, заедно със задаващия се нов директор. Изглежда, че те набират сили дори преди той да е започнал.

А те говорят и за по-големи потребителски разходи, нали?

Точно така, което бих казал е малко необичайно в настоящия климат със сегашните тревоги във връзка с „Brexit“, а цените на облеклата може дори да се повишат във Великобритания, ако лирата поевтинее. Доста необичайно е, че те говорят за това, че ще се увеличава харченето.

Когато погледнете Nike, Adidas, разкажете ни какво мислите. Ще има ли отново предизвикателство? Мисля, че и бизнесът с голфа се справи малко по-добре, нали?... Извинете, бизнесът на Рийбок, това имах предвид.

Те са вплетени в истинска битка с Nike, както и с Under Armour, които са новия фаворит. Затова, те трябва да насочат марката в правилната посока, за да са равни с конкурентите си. А сега изглежда, че са набрали известен импулс зад марката си, сътрудничат си с Кание Уест. Харесва ли ви или не, той е огромна звезда – дава доста реклама на марката... Така че, всичко това е добре, за да се насочи марката по правилния път.

Джим, какво мислиш за този потребителски бизнес?

Андрея може да ви каже много повече за отделните марки, но аз ще ви кажа, че при потребителските стоки, една от големите загадки през последните 2-3 години в икономиката, както в САЩ, така и по света, е че ползите от по-ниските разходи за енергия не се харчат от хората...

Това не е ли неистина? Това вследствие на промяна в обществото ли е или нещо друго се променя? Никога не сме харчили парите си, когато тези цени спадат.

Обикновено е така. Но всъщност, никога не сме били в рецесия, когато цените на енергията спадат, а самите рецесии почти винаги започват след повишения в тези цени. Сега сме в обратната ситуация – това би било безпрецедентен случай, ако САЩ изпаднат в рецесия в следващите година или две. Въпреки това, мисля че това, което стана през последните 4-5 години бе, че американския потребител по-специално, и до известна степен, потребителите по света възстановяваха балансите си след финансовата криза. На Запад имаше твърде голяма експлозия на задлъжнялостта. Хората изплащат дълговете си, увеличават спестяванията си и затова не харчат приходите, които имаха поради спада в цените на суровините или поне все още не.

 

Последни новини
Още от Акценти