Кои са най-волатилните акции в Азия

Коментар за движенията на азиатските пазари

Photographer: Xaume Olleros/Bloomberg Photographer: Xaume Olleros/Bloomberg

Дори моята акция да не излезе начело, ми се пада най-сладката компания. Не можеш да сбъркаш с котенцата, те винаги излизат начело, нали?

Все пак, 9 месечната оперативна печалба е малко под очакванията и спада с 26%. На Вътрешния пазар, увеселителните паркове, които съм сигурна, че Шери е посещавала се справят много добре заради потока от китайски и чуждестранни туристи. По-слабата йена също привлича много посетители.

Мърчъндайзингът е се представя по-зле, защото американците и европейците не купуват толкова стоки като тази химикалка и тази плюшена играчка, които са на Джулиет. Тя ми даде и това, което е пълно с бонбони с вкус на ягода.

Аз все още чакам тостера ми с Hello Kitty да пристигне.

Имаш тостер с Hello Kitty ?

Не, нямам, защото още го чакам да пристигне.

Преди колко време го поръча? Сигурно скоро ще го доставят.

Аз ще разгледам AIFUL Corporation, със сигурност не е толкова сладка, и дори не е толкова надолу, колкото Sanrio. Това е компания, която се занимава с кредити. Необезпечени кредити, гарантирани заеми – най-общо казано това е компания за потребителско финансиране. И нетните им приходи за последните 9 месеца са спаднали с 46%. Мисля, че това трябва да е достатъчно. Те имаха доста колебливи 1-2 години, даже бяха близо до фалит преди 6 години, но успя да се възстанови. През декември даже обявиха, че се справят много по-добре и даже издаде облигации. Тя дълго време нямаше достъп до облигационните пазари, така че върви нагоре, но днешните новини не ѝ помогнаха особено.

Да вдигнем тост за Шери.

В тези времена на пазарна несигурност, акциите на Sapporo поскъпнаха с 4%, което ме радва. Освен това, инвеститорите няма как да сбъркат с акции на пивоварни в петък! Компанията обяви, че очаква печалбите ѝ да се увеличат с 51% ДО 187 млн долара. Препоръките на анализаторите им са малко смесени – трима казват да купуваме, трима да изчакаме и един да продаваме, но поне днес, в петък казват да купуваме.

Последни новини
Още от Акценти