WeWork избра JPMorgan да ръководи IPO-то ѝ

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 05.08.2019

Снимка: David 'Dee' Delgado/Bloomberg Снимка: David 'Dee' Delgado/Bloomberg

Собственикът на WeWork - стартъпа за отдаване под наем на споделени пространства за работа, The We Company, е избрал американската инвестиционна компания JPMorgan Chase & Co да оглави предстоящото предлагане на дълг, поставяйки банката на пол позишън да ръководи и планираното първично публично предлагане (IPO) по-късно през тази година, разкриват запознати с въпроса източници, заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

WeWork възнамерява работата по предлагането на дълга да започне още през следващата седмица, въпреки че планът подлежи на промяна предвид регулаторни пречки, които трябва да бъдат отстранени, уточни още Бойчо Попов.

"Сделката за дълга, за която този месец писа Wall Street Journal, е предназначена да помогне на WeWork да покаже стойността на лизинговите договори и генерираните от тях парични средства. Очаква се също така тя да покаже, че рентабилността е в приоритетите на компанията, тъй като много от нейните индивидуални имоти са печеливши и голяма част от загубите ѝ идват от инициативите за растеж".

Очаквайте видео материал с целия технологичен коментар.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути