80% ръст на печалбите на LG

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 25.10.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Южнокорейската компания LG Display Co отчете 80% скок на печалбата за тримесечието, подпомогната от силното търсене на нейните екрани, използвани във високия клас телевизори, както и в мобилни устройства. И всичко това малко преди коледните празници в края на годината. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Най-големият производител на LCD дисплеи в света прогнозира, че продажбите му на екрани ще се увеличат с 5-7% през текущото тримесечие.

Анализаторите все пак предупредиха, че нарастващите инвестиции в OLED дисплеи, както и спадът на цените на някои екрани могат да започнат да натежават върху печалбата.

Оперативната печалба за периода юли-септември за поддоставчика на Apple достигна 586 млрд. вона (519 млн. долара), като се оказа над средната прогноза на анализаторите за 567 млрд. вона. Приходите са нараснали с 3,7%.

"Продажбите на мобилните LCD дисплеи са подкрепени отчасти и от излизането на най-новия iPhone. Макар че цените на големите дисплеи спадат, LG има възможност да продължи да се представя добре благодарение на силата на своите премиум продукти", коментира Ким Ян-джае, анализатор в KTB Investment & Securities.

Той допълва, че търсенето на екрани за лаптопи и персонални компютри е по-добро от очакваното, като запазва нивото си след години на спадове.

Помолен да коментира дали има признаци за по-слабо търсене на мобилните LCD дисплеи, главният финансов директор на LG Дон Ким коментира само, че търсенето от страна на клиентите продължава да е силно.

Повече технологични новини четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути