FTSE и CAC 40 поведоха спадовете на европейските борси

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 27.06.2019

Европейските акции поевтиняват след силен старт на борсовия ден. Индексите FTSE и CAC 40 поведоха спадовете, отстъпвайки с по 0,4%, докато Dax остава без промяна, а Stoxx 600 бележи спад от 0,2%. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Акциите на датския производител на ензими Christian Hansen поевтиняха с над 12%, след като компанията отправи предупреждение за печалбата си, коментира Килхоф.

Междувременно цените на книжата на Bayer отбелязаха най-големия си ръст от почти десетилетие насам след важен вот на доверие от инвеститора активист Elliott. Акциите на производителя на лекарства се търгуват с повишение от над 7% на борсата във Франкфурт“.

Цената на златото продължава отстъплението си, като в момента бележи спад от 0,4%, посочи още пазарният анализатор. Петролът също поевтинява днес, добави тя, 

По-рано бяха публикувани и данни за еврозоната, които показаха, че икономическото доверие в региона се е понижило с повече от прогнозираното през юни, достигайки най-ниското си ниво от 2016 г. насам, каза Килхоф.

„Измерителят на Европейската комисия за нагласите се понижава до 103,3 пункта, след като беше 105,2 през май и под средната прогноза от 104,8 пункта“.

Вижте видео материала с целия коментар. 

Последни новини
Още от Пазари