Успокоението в търговските спорове оцвети в зелено индексите на европейските борси

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 21.05.2019

Европейските акции поскъпват на фона на слабите сигнали за успокоение след търговските трусове между Вашингтон и Пекин. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Още по темата

Индексите Stoxx600 и FTSE се покачват с по 0,7%, CAC40 – с 0,5%, а Dax бележи повишение от 1%“.

Акциите на производителя на спортни стоки Adidas поскъпват с над 1,5% във Франкфурт, след като компанията се присъедини към конкурента си Nike в коментарите, че увеличението на митата от САЩ върху китайския внос може да е "катастрофално" за американските потребители и икономика, посочи Килхоф.

Двете компании призоваха президента Доналд Тръмп да преосмисли налозите върху обувки, правени в Китай“.

Междувременно книжата на Telecom Italia поскъпнаха с над 2% в Милано, след като компанията потвърди финансовите си насоки и отчете намаляване на дълга, каза още пазарният анализатор.

Цената на акциите на енергийната BP се покачва в Лондон, въпреки че компанията е изправена пред две резолюции на акционери за климатичните промени днес.

На Общото годишно събрание във вторник акционерите ще гласуват предложение, изискващо от компанията да съобщава как стратегията ѝ се привежда в съответствие с целите на Парижкото споразумение за климата“.

Британският паунд поевтиня до 4-месечно дъно, отбеляза Килхоф.

„Премиерът на Великобритания Тереза Мей е изправена пред нов сблъсък с кабинета си по-късно днес. Тя ще се опита да набере подкрепа за споразумението си за Brexit в последен, четвърти опит да прокара сделката в парламента“.

 

Последни новини
Още от Пазари