Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

САЩ дадоха отсрочка за санкциите срещу Huawei

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 21.05.2019 г.

11:30 | 21 май 2019
Смартфон Huawei с апликация Google Снимка: Justin Chin/Bloomberg
Смартфон Huawei с апликация Google Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Американското правителство даде тримесечна отсрочка на доставчиците на компоненти за китайската компания Huawei Technologies Co., за да облекчи напрежението, обзело световните пазари. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в традиционния си технологичен анализ за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Министерството на търговията в Щатите направи тази важна отстъпка от първоначалните намерения, след като Huawei обяви, че е очаквала подобна реакция и се е презапасила с нужните компоненти, за да продължи да изпълнява дейността си дълго след евентуално ограничение.

Идеята все пак е да се подскаже, че САЩ е готов за преговори с Китай, тъй като редица анализатори се обединяват около мнението, че търговската война не върви изцяло в посока на Доналд Тръмп и администрацията му.

Акциите на Tesla са другата водеща новина от технологичния свят, тъй като изказването на Илън Мъск, че компанията му е застрашена от фалит, дадоха моментално отражение върху цената на активите.

Акциите на Tesla вече се търгуват на стойности около 203 долара след поредното поевтиняване, за да достигнат до 11% отстъпление от цената след изявлението от миналия четвъртък.

Какви са реакциите от Huawei след поредната промяна на санкциите от САЩ и какво предстои от тук нататък за Tesla, можете да научите от видеото.