Акциите на германската Leoni поевтиняват с над 18% след понижени прогнози за печалба

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 18.03.2019

Акциите на германския производител на кабели Leoni поевтиняват с над 18% във Франкфурт, след като компанията предупреди за очаквано понижение на печалбата си заради трудности на китайския пазар. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Килхоф посочи, че цените на европейските акции бележат ръстове след положително начало на седмицата и на азиатските пазари. 

Индексите Stoxx 600 и CAC 40 се търгуват без промяна. Dax е се понижава с 0,2%, а FTSE се покачва с над 0,5%”.

Акциите на Deutsche Bank и Commerzbank поскъпват, след като банките получиха зелена светлина да продължат преговори по сливане, коментира още Килхоф.

Междувременно акциите на най-голямата британска корпорация за разплащания Worldpay поскъпнаха с над 10% в Лондон, след като американската компания за финансови услуги и технологии Fidelity National Information Services обяви, че ще придобие дружеството за около 43 млрд. долара, включително задълженията му.

Това е най-голямата сделка в историята на сектора за международни разплащания”.

Цената на петрола възстанови част от по-ранните си загуби, след като министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид Ал-Фалих посочи, че април е твърде близък срок, за да бъде взето решение дали да се намали удължаването на съкращенията по добива.

Лекият суров петрол поевтинява с едва 0,2% до 58 долара за барел, а Брент се задържа на цена от 67 долара за барел“.

Еврото поскъпва с 0,2% спрямо долара, посочи още Килхоф.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от Пазари