Акциите на Broadcom достигнаха рекордно високо ниво с 10% ръст

Пазарен коментар на Кейли Лайнц, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 15.03.2019

 Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

И трите американски индекса днес се търгуват с повишени стойности. Акциите са на път да затворят най-добрата си седмица от ноември насам. Технологичните акции водят ръстовете на Wall Street. Това съобщи в пазарния си коментар Кейли Лайнц, анализатор от Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

"Поскъпването на активите на американските пазари донесе 3% ръст на акциите на технологичните компании, воден от Broadcom, който има 9% в индекса SOX. Вчера Broadcom засили очакванията за годината в подкрепа на идеята, че забавянето на компаниите за полупроводници ще стигне дъното през това тримесечие. Акциите на Broadcom са с близо 10% ръст, което е рекордно високо ниво", съобщи Лайнц.

Пазарният анализатор определи като голямата тема на седмицата Boeing. Акциите на компанията днес почувстваха известно облекчение след като тя потвърди, че ъпдейтът на 737 Max предстои в близките седмици.
Стойностите на акциите на производителя все още са с близо 10% спад за седмицата и това е най-слабото му представяне от 3г., посочи пазарният анализатор.

"Доходността по 10-годишните американски облигации отбелязва спад от 4 базисни пункта и сега е на около 2,6%. Това е най-ниската доходност от началото на януари, след разочароващите икономически данни в САЩ  за индустриалното производство за февруари и за произоводствената активност".

Очаквайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Пазари