Търпението на Фед се отрази благотворно на стойностите на азиатските акции

Пазарен коментар на Ивон Ман, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 31.01.2019

Снимка: Shoko Takayasu/Bloomberg Снимка: Shoko Takayasu/Bloomberg

Всички пазарни новини са под влияние на вестите от Фед. Председателят му Джером Пауъл каза, че ще бъде търпелив относно увеличаване на лихвите и това се отрази положително на стойността на акциите, а най-големите индекси в Хонконг и Китай отбелязаха повишени стойности. Това съобщи за фондовите пазари в азиатско-тихоокеанския регион  Ивон Ман, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"Доларът поевтиня, което също подкрепя поскъпването на акциите, това се отрази и на азиатските валути. Те поскъпват спрямо долара, южнокорейският вон се представя най-добре, тайванският долар и китайският юан са две от валутите с най-добро представяне. Юанът се търгува в съотношение 6,7 за долар, което е добро постижение. Японската йена също поскъпна, в момента курсът и е почти 109 за долар". 

При суровините също се наблюдава цялостно покачване на стойностите им, а това се дължи на трагедията с компанията Вали в Бразилия (срутена стена на хвостохранилище)", съобщи пазарният анализатор. 

Гледайте целия пазарен коментар във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от Пазари