Жилищата във Великобритания може да поевтинеят с 12% заради пандемията

Очаква се вличнието на пандемията да създаде допълнителни трудности и за застрахователните компании

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Британската застрахователна компания Aviva Plc очаква цените на жилищните имоти в страната да се понижат с 12%, а цените на офисни сгради да спаднат с 15% заради влиянието на пандемията, съобщава Bloomberg. Умерен лъч светлина за пазара е, че се очаква растеж на цените на къщите.

Коронавирусът се отразява силно на цените на недвижимите имоти, тъй като редица бизнеси бяха принудени да прекратят дейност, а и безработицата се увеличава драстично. Общата сума на събраните наеми от наемодателите във Великобритания бележи значителен спад през март и вероятно ще се понижи още през следващите месеци, тъй като правителството ограничи правомощията на наемодателите. По този начин наемодателите много по-трудно биха могли да изгонят наемател при неплащане на наем.

Още по темата

Също така застрахователят обяви, че очаква да изплати близо 160 млн. паунда по подадени искове, свързани с влиянието на коронавируса.

Застрахователните компании трябва да очакват загуби от поне 203 млрд. долара през тази година в резултат от влиянието на пандемията, прогнозира финансовата компания Lloyds.

Вече се подават искове, свързани с нарушения на бизнеси или отмяна на събития, а фирми като Aliianz SE, Munich RE, Swiss Re AG предупреждават за тежки удари върху печалбата им.

Последни новини
Още от Новини