PCR лабораториите у нас за тестове за COVID-19 се увеличават с 11

Обмисля се включването на личните лекари в процесите при тестването за коронавирус

Снимка: Министерски съвет Снимка: Министерски съвет

Още четирима души са починали от коронавируса у нас и така общият им брой вече е 34. Новите потвърдени случаи с коронавирус през последните 24 часа са 19, като общият брой на заразените се увеличава до 695. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния сутрешен брифинг.

От думите му стана ясно, че коронавирусът не е достигнал до нова област. 9 души от новите пациенти с положителна проба са настанени в болница. Общо настанените в болница са 194 души, от които 122 са в столицата. До момента са излекувани 81 души.

Мутафчийски благодари на посолството на САЩ, което е дарило 6500 PCR теста. Също така той отбеляза, че не е забранявано строителството.

Още по темата

"При нас не е забранявано продължаването на строежите. Масово в Европа се обявява удължаване на извънредното положение. Няма как да се удовлетворят всички претенции. Трябва да се намери възможно най-добрата формула", заяви той. Според него има много тревожни сигнали за ситуацията в Турция и Русия.

Мутафчийски обяви, че PCR лабораториите се увеличават с още 11. По думите му това ще даде по-големи възможности за тестване на различни групи от населението. 

Той обясни, че се обмисля включването на личните лекари към дейността на РЗИ.

"На ден се извършват около 200 изследвания. Ако се включат и личните лекари, ще има повече тестове".

Последни новини
Още от Новини