L Brands продаде контролен пакет акции от Victoria’s Secret за 1.1 млрд. долара

Лесли Уекснър, най-дълго управлявалият главен изпълнителен директор на компания, част от индекса S&P 500, ще се оттегли от поста си

Снимка: Dimitrios Kambouris Снимка: Dimitrios Kambouris

L Brands се съгласи да продаде контролен пакет акции от бранда си Victoria’s Secret на частната акционерна фирма Sycamore Partners в сделка, която оценява марката на 1.1 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Sycamore Partners купува 55-процентен дял от Victoria’s Secret. L Brands задържат оставащия дял от 45% в отделна компания, която ще включва марката Bath & Body Works, се казва в изявление на дружеството от четвъртък.

L Brands също посочи, че милиардерът основател Лесни Уекснър ще се оттегли от позициите си на председател и главен изпълнителен директор на компанията. 82-годишният Уекснър беше най-дълго изпълняващият длъжността на главен изпълнителен директор на компания от индекса S&P 500, като той ще остане част от борда на L Brands.

Още по темата

“Мисля за безкрайните възможности пред тази компания. И помислих за това къде се вписвам аз в картината“, заяви Уекснър пред Bloomberg News. Той добави, че съобразявайки се с всичко това е взел решението, че сега е времето да остави възможност за ново лидерство.

Акциите на L Brand поевтиняха с 11% до 21.90 долара на борсата в Ню Йорк малко след 15 часа българско време.

Веригата за дамско бельо с годишни продажби от около 7 млрд. долара отдавна доминира пазара на бельо в САЩ, но през последните години се бори с намаляващите продажби.

Уекснър ръководи бизнеса си от 1963 г., когато стартира с малък магазин в Охайо, като направи компанията си публична през 1969 г.

Victoria’s Secret отчита годишни продажби за между 7 и 8 млрд. долара през последните години, но общият спад от 2018 г. вероятно ще се пренесе и в 2019 г.

L Brands трябва да отчете тримесечните си резултати на 26 февруари.

 

 

 

Последни новини
Още от Новини