Британските финансови акции са невероятно евтини, твърди анализатор

Ерик Робъртсън, управляващ директор и световен ръководител за валутни пазари, доходност и кредитни проучвания в Standard Chartered

Привърженик на напускането на Великобритания на ЕС развява националния флаг на страната, също познат като Union Jack, пред сградата на Парламента в Лондон, 14 януари 2019. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Привърженик на напускането на Великобритания на ЕС развява националния флаг на страната, също познат като Union Jack, пред сградата на Парламента в Лондон, 14 януари 2019. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Ерик Робъртсън, управляващ директор и световен ръководител за валутни пазари, доходност и кредитни проучвания в Standard Chartered, коментира вота за Брекзит и влиянието му върху британските активи. 

Според Робъртсън правилният ход по отношение на Великобритания и финансовите активи е да се започне обмисляне на участие.

Без съмнение това ще е едно от най-големите макроикономически събития при валутите от Г-10 за първата половина на годината.

Колкото по-дълго преговорите остават на масата това в крайна сметка намалява риска от Брекзит без сделка и е положително за британските активи, коментира той. 

Ако преговорите между Великобритания и ЕС ударят на камък и се случи непосредствено или по случайност Брекзит без сделка това ще е ужасна новина за валутата, смята икономистът и предвиди устойчиви нива от под 1,20 долара като резултат. "Този изход обаче по наше мнение е все още с много малка статистическа вероятност и със сигурност не е част от основната ни прогноза", посочи Робъртсън.

Чуйте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини