Български пощи продават имоти заради високи разходи

Помещенията са с обща площ около 270 кв. м

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

„Български пощи“ ЕАД ще продаде чрез търг с тайно наддаване имоти с отпаднала необходимост за дружеството. Това съобщиха от правителствената информационна служба след днешното заседание на кабинета.

Причина за продажбата са неоправдани разходи за компанията. Става дума за части от масивни и полумасивни постройки в гр. Дунавци, община Видин, с. Кортен, община Нова Загора, с. Горно Александрово, община Сливен, и с. Бежаново, община Ловеч. Помещенията са с обща площ около 270 кв. м.

Агенция „Пътна инфраструктура“ получава управлението върху два етажа от административна сграда на бул. „Цар Борис III“ №215 в София. До 2016 помещенията са били в управление на Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“, уточняват още от Министерски съвет (МС). 

Правителството реши още да даде съгласието си в полза на сдружение „Национална асоциация на сляпо-глухите в България“ да бъде учредено безвъзмездно право на ползване на държавен имот. Той се намира на ул. „Преспа“ №6 в Пловдив. За срок от 10 години в него ще бъдат предоставяни социални услуги от Националния център за рехабилитация „Хелън Келър“ към Асоциацията и ще бъде създаден дом за възрастни сляпо-глухи хора без близки, които да се грижат за тях.

С друго решение на кабинета сградите на Професионалната гимназия но транспорт „Н. Й. Вапцаров” в Сливница стават общинска собственост. Решението е мотивирано с преобразуването в общинско на учебното заведение, което досега е било към Министерството на образованието и науката.

На областния управител на Габрово беше възложено да сключи договор за купуването на частен имот, необходим за решаване на проблема с отоплението на администрацията. Това са два обекта с обща площ от 24 кв. м в сградата на областната администрация, в които е разположен котелът на парната инсталация. До момента той е отоплявал само част от сградата. Имотът ще бъде закупен за 9600 лв., осигурени по бюджета на областната администрация, уточняват още от МС.

Още новини от България четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Новини