Amazon конкурира Walmart и при храните

Експериментите с физически магазини и драйв-ин за хранителни стоки подпомагат израстването на гиганта

Едно от двете места новооткрити в Сиатъл места за забиране на храни, закупени онлайн, с автомобил. 26.05.2017 Снимка: David Ryder/Bloomberg Едно от двете места новооткрити в Сиатъл места за забиране на храни, закупени онлайн, с автомобил. 26.05.2017 Снимка: David Ryder/Bloomberg

По време на вчерашната търговска сесия Amazon.com Inc достигна психологическата граница от $1000 за акция. Ръстът от 40% от началото на годината надскача трикратно средния за 500те най-големи не-технологични компании в САЩ, представен в S&P500.

Последните новости около технологичния исполин са свързани с бизнеса с облачни услуги (разходите за който в световен план се очаква да се увеличат с 16% до $30 милиарда тази година) и с ново подобие на магазин, в която клиента паркира колата си до малко хале в центъра на града за да бъде тя натоварена с вече платените онлайн хранителни продукти и стоки. Както и с магазините без каси Amazon Go, стартът на новия експеримент е маломащабен, но привлича интереса на инвеститори.

Още във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини