Един от 10-те най-добри бизнес университета в света стъпва в България

Програмата ще започне в средата на октомври тази година и ще продължи между 14-16 месеца

Снимка: hotelmilanonavigli.it Снимка: hotelmilanonavigli.it

Най-престижната магистърска програма на един от най-елитните университети в света - Бокони, Италия, стартира в България, предава БГНЕС.

SDA Bocconi School of Management, официално класиран от Financial Times като шестото най-добро място в света за бизнес образование, съвместно с Американския университет в България, откриват джойнт венчър проект - магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти”. Oбучението ще се провежда изцяло в София.

"Избрахме България, защото намерихме подходящ партньор - Американския университет в Благоевград, който има високи стандарти в образованието, както и срещнахме разбиране в нашите дипломатически среди у вас", заяви днес на брифинг Маурицио Далокио, бивш декан, преподавател по корпоративни финанси и директор на програмата от страна на SDA Bocconi.

За нас е удоволствие да бъдем партньори с SDA Bocconi, допълни информацията Стивън Съливан, временно изпълняващ длъжността президент на Американския университет в България.

Програмата ще започне в средата на октомври тази година, ще продължи между 14-16 месеца и ще се състои от 16 модула, отбеляза Емилия Занкина, първи заместник-ректор по академичните въпроси на Американския университет в България. Обучението ще бъде на английски език.

Сред известните интелектуалци и бизнесмени, завършили университета Бокони, са бившият италиански премиер Марио Монти и председателят на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо.

Последни новини
Още от Новини