Иран отговори на заплахите на Тръмп

Гражданите на Република Иран отказват да живеят в страх от Тръмп

Снимка: Abbas Kowsari/Bloomberg News. Снимка: Abbas Kowsari/Bloomberg News.

Иран ще отговори на постоянните нападки от Доналд Тръмп на отбелязването на годишнина от Ислямската революция през 1979, предаде Bloomberg. Това каза върховният водач на Иран Али Хаменей в първите си публични коментари след налагането на нови санкции от САЩ. Той добави, че хората ще отговорят на нападките на годишнината от революцията като излязат по улиците. Така ще покажат, че не ги е страх от заплахите на Тръмп. Иран отбелязва на 10 февруари революцията, довела до създаването на Ислямската им република.

 

 

Иранските политици заявиха, че не се страхуват от новата администрация на Тръмп, която наложи нови санкции върху Иран след като републиката тестваха балистични ракети. Тестовете според Иран са въпрос на поддържане на суверенитета и сигурността на държавата, отколкото заплаха за Тръмп, който каза, че „Иран си играе с огъня“.

 

 

Хаменей каза, че нацията му е благодарна за това, че е защитил почти четиридесетгодишното мнение за САЩ - държава, на която не може да се разчита. Според него американският президент показва истинското лице на САЩ – политическа, морална, икономическа и социална корупция. 

Последни новини
Още от Новини