CNN губи правото да отразява официални представители на Белия дом

Самите представители на президентската институция са решили да бойкотират телевизията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом във Вашингтон на работна закуска с американски бизнес лидери. 23 януари 2017. Photographer: Ron Sachs/Pool via Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом във Вашингтон на работна закуска с американски бизнес лидери. 23 януари 2017. Photographer: Ron Sachs/Pool via Bloomberg

Американската телевизионна компания CNN e лишена от правото да отразява представители на официалната администрация на Белия дом, съобщава Politico. Това става факт, като самите представители на президентската институция са решили да бойкотират телевизията, се разбира от анонимен източник на изданието.

„Изпращаме нашите представители само там, където смятаме, че има смисъл“, заявява източникът на Politico. Все пак чиновниците от администрацията ще продължат както преди да отговарят на всички журналистически въпроси, били те отправени и от представители на CNN. В последно време бе наложен своеобразен бойкот на новинарския канал от страна на прессекретаря на Белия дом Шон Спайсър и съветника на Тръмп Келън Конуей, които не се явяваха в ефира на CNN.

Очаквано новината предизвика ответен отговор и у потърпевшата страна. Неназован репортер от CNN коментира за Politico, че чрез тази забрана новата администрация във Вашингтон се опитва да „накаже“ телевизията и да понижи рейтинга й.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър пък отказва да окачестви решението като бойкот, като набляга на това, че представителите на администрацията ще продължават да отговарят на въпросите на журналистите на CNN по време на ежедневните брифинги. Спайсър добавя още, че не желае да си „взаимодейства с хора, които нямат ни най-малко желание да те разберат“.

Телевизионният конгломерат CNN е един от най-отявлените медийни критици на Доналд Тръмп още от времето на предизборната кампания. Като своеобразна кулминация на конфликта между медията и милиардера стана събитието от 11 януари, когато след репортаж, твърдящ, че Москва държи секс компромати срещу Тръмп, на пресконференцията си новоизбраният президент отказа да отговори на въпрос на журналист от CNN, наричайки медията „източник на фалшиви новини“.

Последни новини
Още от Новини