Как се прави азиатско кино

Интервю на Мишел Йео за Bloomberg

Кинолента в киносалона Harkins, Денвър, Колорадо. Photographer: Matthew Staver/Bloomberg Кинолента в киносалона Harkins, Денвър, Колорадо. Photographer: Matthew Staver/Bloomberg

Актрисата Мишел Йео е една от най-разпознаваемите кинозвезди на света, но смята, че в Холивуд няма достатъчно азиатски актьори. Йео смята, че азиатските филми трябва да полагат повече усилия, за да съберат одобрението на публиката и да продават билети. Интервю на Стивън Енгъл от Bloomberg (Source: Bloomberg).

"Помня, преди 16г., когато излезе "Тигър и дракон", казваха, че е трябвало да го направим на английски, защото в Америка никой няма да отиде да гледа филма. Защо ли?

Защото не могат да гледат филма и да четат субтитри едновременно. Да клатят глави нагоре-надолу", казва Йео.

Звездата на филмите за бойни изкуства Мишел Йео присъства на топ-секретна прожекция на Тигър и дракон: Мечът на съдбата / Sword of Destiny/ с ген.-секретар на ООН Бан Ки Мун за дипломати в началото на май. Йео, която участва и във филма за Джеймз Бонд "Винаги ще има утре" с Пиърс Броснан стана посланик на добра воля на програмата на ООН за развитие.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини