Кой ще застане начело на Австралийската централна банка

Пазарен коментар на Велко Каменов, 05.05.2016

Сградата на Австралийската централна банка (RBA) в Сидни. Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg Сградата на Австралийската централна банка (RBA) в Сидни. Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Стана ясно името на новия гуверньор на Австралийската централна банка, който ще застане начело на институцията през септември тази година. Това ще бъде досегашният заместник на Глен Стивънс Филип Лав. Лав е на поста заместник-гуверньор от 2012, като мандатът му ще бъде за следващите 7 години. Той ще встъпи в длъжност на 18 септември.Назначаването му беше обявено от финансовия министър на страната Скот Морисън.

„Доктор Лав носи богатство от познания и опит към ролята на гуверньор, като на него се гледа с добро око в общността на централната банка, на финансовите пазари, както и в австралийските бизнес среди“, каза Морисън по повод на новия гуверньор на Австралийската резервна банка.

Как реагира австралийският долар, какво още знаем за новия гуверньор и повече за последните тенденции около австралийската икономика можете да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини