Vertu: луксозният смартфон за 20 000 долара

Гордън Уотсън, вицепрезидент Продажби

Vertu Aster, 30 септември 2014. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Vertu Aster, 30 септември 2014. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Коментар на Гордън Уотсън, вицепрезидент Продажби във Vertu на луксозния смартфон, защото е толкова скъп и кой го купува. Уотсън говори с Ришаат Саламат от студиото на Bloomberg в Хонконг в предаването "Trending Business."

Току-що включих нещото, което го продава – личният асистент. Услугата „портиер“.

Услугата портиер е съществена част от предложението на марката. Нашите клиенти използват фантастични услуги където и да се намират. С Vertu „портиер“, те имат достът до свой собствен личен асистент 24ч в денонощието  по целия свят с поддръжка на 7 езика.

Стойността идва от самия продукт, услугите и технологиите.

 

Това виртуален асистент ли е или реален човек?

Реален човек, който стои от другата страна на линията.

Включено е в цената на устройството – тя е общата стойност на висококачествените материали, които използваме – титан, сапфир, керамика и в телефона, който държите и кожа от алигатор.

 

Алигатор на гърба?

Да, но клиентите ни оценяват лукса във всеки елемент от живота си. Те търсят нестандартните неща.

 

Добре, казвате, че е включено е в цената на телефона, но това е само за първата година, нали?

18 месеца. Подновяването струва 2000 паунда /около 3000$/. Не, не е евтино, но това несъмнено е най-добрата услуга, която може да получите в тази сферата. Всеки един от тези телефони е произведен ръчно.

Имаме завод в Хемпшър, на около 30 минути с кола от Лондон, където сме от самото начало и всяко едно устройство се прави ръчно. Инженерите ни влагат такава страст в това, което правят, че накрая имената им се гравират с лазер върху телефоните. Така че влагаме много грижа и внимание.

 

Досега не съм виждал никой да използва такъв телефон, а вие сте на пазара от колко, 15 години, нали?

Да, започнахме през 1998, а първите телефони бяха пуснати на пазара през 2002. От тогава сме продали около 450 000 устройства.

Клиентите ни са уникални – те много държат на личното си пространство, успешни бизнесмени и предприемачи, които както казах оценяват майсторската изработка, луксозните елементи и предложената качествена услуга включена в пакета. Няма да ги видите на масовия пазар, прилича малко на автомобилната индустрия, където да вземем за пример Bentley.

Те произвеждат 12 000 коли на година, но те са част от Volkswagen Group, които произвеждат вероятно около 10 млн.

 

Последни новини
Още от Новини