Apple отваря повечето си магазини в Италия от следващата седмица

Затворени остават локациите в Ломбардия и Пиемонт - два от най-тежко засегнатите райони в страната

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Apple заяви, че следващата седмица планира да отвори вратите на 10 от своите 17 магазина в Италия - ход за възраждане на мрежата за продажби на дребно, ударена от пандемията, пише Bloomberg.  

Базираният в Калифорния технологичен гигант въвежда строги здравни мерки в италианските локации, каквито има и в други магазини, които бавно се отварят в САЩ, Китай, Австралия, Австрия, Германия, Швейцария и Южна Корея.  

„Развълнувани сме да започнем да посрещаме посетители отново в някои от нашите магазини в Италия този вторник“, казва Apple в изявление в петък. 

„Нашите новоотворени магазини ще имат значителни процедури за безопасност, включително проверка на температурата, социално дистанциране и маски за лице, за да може клиентите и служителите да продължават да бъдат здрави“, допълни компанията.  

Още по темата

Apple също така ще пуска ограничен брой клиенти в магазините си. 

Италия беше един от първите региони, засегнати от коронавируса и Apple затвори магазините си за продажба на дребно там сравнително рано. Компанията оставя затворени своите локации в Ломбардия и Пиемонт, два от най-тежко засегнатите райони в Италия. 

Последни новини
Още от Новини от света