Паркомясто в Хонконг e продадено за близо 1 милион долара

То се намира в най-скъпата офис сграда в света

Паркинг в Хонконг. Снимка: Brent Lewin/Bloomberg Паркинг в Хонконг. Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Ако някой се нуждае от доказателство, че цените на недвижимостите в Хонконг са космически, то е налице – паркомясто беше продадено през миналата седмица за почти един милион долара, пише Bloomberg.

Мястото е продадено за 7.6 милиона хонконгски долара (970 хиляди американски) и със сигурност е най-скъпото място за паркиране в света, вероятно по-скъпо от 99% от колите, които евентуално могат да паркират там. Продавачът се казва Джони Ченг Шун – бизнесмен с репутацията на човек, който има нюх към спекулативни сделки с имоти. Той е спечелил около 900 милиона хонконгски долара (над 100 милиона американски) за девет месеца през 2018 г. като е купувал и продавал два етажа в най-скъпата офис сграда в града. Паркомястото се намира в същата сграда – небостъргача The Center, един от петте най-високи в Хонконг.

„Много от притежателите на собственост в The Center са хора от финансовия свят или други високо-печеливши бизнеси и за тях покупката на подобно паркомясто не е значителен разход, ако се сравни със стойността на офисите, които имат“, каза Стенли Пун, управляващ директор в Centaline Commercial, компания за недвижими имоти в Хонконг.

Още по темата

Тази цена също е илюстрация и за пропастта, която съществува между свръхбогатите и обикновените жители на Хонконг. Това неравенство е и една от причината за протестите и насилието, разтърсили града в последните месеци. 20% от населението на Хонконг живее под линията на бедността.

Последни новини
Още от Новини от света