Apple представи iPhone 11 в три версии

Понижаването на цените при сегашните модели на Apple e новост и свидетелство за зрялото състояние на пазара на смартфони

Новият iPhone 11. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Новият iPhone 11. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският технологичен концерн Apple Inc. надява зелени одежди. При представянето на новия си хардуер в Купертино компанията не само подчерта постоянно, че използва рециклирани материали и се освобождава от иначе често използвани токсични вещества. Новият топ iPhone също така идва в зелен цвят, който Apple нарича „Midnight Green“. Зелена полунощ, кой не я познава, пише Investor.bg.

Устройството се нарича iPhone 11 Pro, а в по-голямата версия 11 Pro Max, с екрани от 5,8 инча или 6,5 инча и яркост до 1200 Nits - стойност, известна по-рано от HDR телевизорите.

Новите iPhone-и са с подобрения на камерата и подобрен живот на батерията, осъществявайки постепенни промени, за да примами купувачите преди по-съществената актуализация на портфолиото от телефони през 2020 г., след като премина към тригодишен продуктов цикъл.

Главният изпълнителен директор Тим Кук представи три нови модела във вторник по време на годишното представяне на продукти на Apple в Купертино, Калифорния. Компанията също така представи актуализации на Apple Watch, разкри цените си за нови услуги за абонамент на видео стрийминг и игри и дебютира нискобюджетен iPad.

Apple, пионер в ерата на смартфоните, напоследък изпитва затруднения да поддържа някога яростното търсене на най-продавания продукт на компанията. Повечето западни и китайски потребители вече притежават смартфон и са по-малко склонни да надграждат поради високите цени, по-евтините конкуренти и липсата на нови, иновативни функции. Изследователската компания IDC прогнозира, че доставките на смартфони ще спаднат с 2,2% през 2019 г., третата поредна година на спад. Тази година доставките на iPhone са спаднали с 15%, според IDC. Новата 5G технология може да върне бранша към растеж, но не и преди 2020 г., твърди IDC.

Цялата статия вижте в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света