Цените на петрола отчитат спад*

Сортът Брент поевтинява с 0,68% до 66,10 долара за барел

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Цените на петрола се понижават в петък, докато във фокуса на трейдърите навлиза планираната среща между американския президент Доналд Тръмп и китайския президент Си Дзинпин в рамките на срещата на върха на Г-20 и срещата на ОПЕК през следващата седмица, предава Investor.bg.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняват с 0,49% до 59,14 долара за барел за контракти с доставка през август. Сортът Брент регистрира спад в цената си с 0,68% до 66,10 долара за барел.

Лидерите на страните от Г-20 се срещат в петък и събота в Осака, Япония, но най-очакваната среща е между Доналд Тръмп и Си Дзинпин в събота.

Търговският конфликт между двете най-големи икономики в света натежава върху цените на петрола, засилвайки страховете, че забавянето на икономическия растеж може да се отрази на търсенето на „черно злато“.

Тръмп заяви в сряда, че търговска сделка с китайския президент Си Дзинпин е възможна този уикенд, но и че той е готов да наложи мита върху по-голямата част от останалия внос от Китай, ако двете страни не постигнат консенсус.

*Информацията е актуална към 9:25 часа

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света