Сагата Brexit: Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер планират нова среща

Разговорът между британския премиер и председателя на Европейската комисия за Брекзит завърши без резултат. Те смятат да се срещнат отново преди края на февруари

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер възнамеряват отново да се срещнат. Това пише германският седмичник Die Zeit.

В търсене на решение на регулиран Брекзит Обединеното кралство и Европейският съюз отново не успяха да постигнат споразумение. Срещата на премиера Тереза ​​Мей с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приключи с информацията, че и двамата искат да се срещнат отново преди края на февруари.

Разговорите бяха конструктивни, се посочва в съвместно изявление. В следващите няколко дни отново ще се направи равносметка. Срокът е кратък и е исторически важно "да насочваме ЕС и Великобритания към дълбоко и уникално бъдещо партньорство".

Май все още се надява на отстъпки от ЕС за ратифициране навреме на Договора за Брекзит за обявяването на оттеглянето от ЕС на 29 март. В средата на януари той не бе приет от мнозинство в британския парламент. Мей сега възнамерява да подобри споразумението, но ЕС отхвърля това.

Преди майската среща с Юнкер трима парламентаристи напуснаха Консервативната партия в знак на протест към Мей и се присъединиха към новата Независима група в Камарата на общините. Спорът за Брекзит промени партията и "унищожи всички усилия за модернизиране", разкриха те.

Последни новини
Още от Новини от света