Борис Джонсън обяви разхлабване на мерките

Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания

 

Над 6 млн. души във Великобритания в момента са в принудителен отпуск към 12 май сутринта по данни на ББС. Над 80% от заплатите им се плащат от държавата.

Нивото на смъртността заради вируса в домовете за възрастни хора във Великобритания започна да спада, съобщи ББС на 12 май.

Офисът за национална статистика в Лондон обяви 2423 смъртни случая за седмицата, приключила на 1 май. Това е 2800 по-малко от предишната седмица.

От началото на пандемията 2800 възрастни хора във Великобритания са починали от коронавируса.

Броят на смъртните случаи в британските болници намаляват от втората седмица на април.

Премиерът Борис Джонсън обяви първите стъпки, с които се разхлабват ограничителните мерки в Обединеното кралство:

"Първата стъпка от тази седмица – тези, които не могат да работят от дома си, сега трябва да разговарят с работодателят си да се върнат на работа.

Сега можете да излизате навън и да спортувате колко често искате. Можете да се срещате с по един човек извън семейството си навън, на открито, ако сте на 2 метра разстояние.

Мерките за социално дистанциране остават от критично значение за задържане на нивото на зараза и броя на случаите възможно най-ниско.

Ние правим първата стъпка и внимателно променяме някои мерки днес и съветваме хората какво да правят. Променяме и посланието си.

Сега искаме хората да останат внимателни, да контролират вируса и да спасят животи",  каза Джонсън.

Последни новини
Още от Начало