Pearson очаква хибридно образование

Джон Фалън, главен изпълнителен директор на образователна компания Pearson

Мисля, че сега сме на етап, когато вече извънредното положение вече е зад гърба ни. Така че според мен в пръв наш приоритет в следващите 6-7 седмици ще е да помогнем на клиентите ни в цял свят, в училищата по цял свят и колежите просто да се възстановят дейността си след скоростното им физическо затваряне и преминаването на онлайн обучение.

Според мен сме на етап на продължително възстановяване на дейност, нали? Според мен всички вече залагат на един хибриден свят, в който ще има частично връщане в кампусите в някакъв момент тази есен, но ще бъде много по-различно от досега, новото нормално, включващо широко приложение на дистанционното обучение.

Това, което пращаме сега на  клиентите си, е вид наръчници за домашния учител-родител, в които отчитаме толерантно непосредствената заплаха на пандемията и очакваме повишено качество през есента. Има няколко месеца за подготовка преди нея.

А това включва, както предположихте, огромни инвестиции, които трябва да направим, за дигиталната трансформация на бизнеса ни. Смятаме, че можем да помогнем много. Дигиталните ни платформи вече функционират на около 300 – 400% от нормалния си капацитет.

Но сега осигуряваме лични помощни материали, страхотен дигитален  челен опит, страхотни резултати и така на дело да помогнем на клиентите си са свят, който никой от нас не е могъл да предвиди. Но можем да кажем, че вероятно ще е микс от физическо връщане в кампусите, но със здравословен превес на онлайн обучението.

Последни новини
Още от Начало