Търговците в Etsy срещу Covid-19

Джош Силвърман, гл. изпълнителен директор на Etsy

След като през април американският Център за контрол и превенция на заболяванията промени препоръките си и препоръча на обществени места носенето на предпазни средства, платформата за е-търговия Etsy регистрира ново търсене.

"Търсенето беше 9 пъти в секунда за продукт, който  на практика не съществуваше на сайта предишния ден", каза директорът на Etsy Джон Силвърман.

Производителите на маски на платформата се увеличиха и бързо запълниха пазарната ниша. Хора, традиционно продаващи сватбени рокли, търсенето на които в момента е минимално, се насочиха към новите продукти.

Etsy помоли продавачите да започнат производството на текстилни предпазни маски. "В рамките на 2 седмици имахме 20000 производители на маски, които ги продаваха на сайта ни", каза Силвърман в интервю за Емили Чен от Bloomberg Сан Франциско.

Още от 7 април маските за лице /face masks/ са топ-продукт.

Сайтът продава изработени у дома продукти на малки производители, често занаятчии, художници или хора, които работят сами от дома.

Общността на Etsy бе уникално позиционирана, за да отговори на уникалното търсене, каза Силвърман.

Производството на маски стана пример на икономиката на работа при отделни заявки.

"Ако на 31 март сте търсили маска в Etsy, може би е имало само една маска за Хелоуин или резултатът на търсенето е щял да даде крем за подмладяване на лицето. И буквално за часове дефиницията за маска се промени, така че екипът за проучване и търсене трябваше да работи наистина здраво, а търговският ни екип за доставчици трябваше да се свърже с всички подавачи и да ги убеди да започнат производство", каза Сивърман.

"Публикувахме много информация в помощ на производителите си какви са подходящите шаблони, какви са подходящите материи, всички тези необходими детайли за успешното ушиване на маски. Така че наистина това беше колосално усилие на всички, особено на производителите ни, които работиха толкова усърдно, за да посрещнат огромното търсене".

Последни новини
Още от Начало