Ресторант в Сиатъл готви за безработни

Едуардо Джордан, шеф-готвач и собственик на ресторант

Сега бизнесът ни е социална или патронажна кухня за изхранване на безработни хора, на хора в нужда. Нашият щат бе един от първите с регистриран случай на COVID-19.  И епидемията наистина започна да се отразява на бизнеса ни. Приходите ни започнаха да спадат, посетителите в заведението ни намаляха, говорим за спад от 50-60 %.

Тогава губернаторът на щата Вашингтон обяви, че от 15 март ресторантите и малките бизнеси трябва да затворят, освен ако не са от икономически критичния бранш.

Така че трябваше да се намерим опорна точка за оцеляване. Имам 3 заведения в рамките на две пресечки. Съзнавах, че не мога да запазя и 3те като заведения за доставка на храна, че това дори не е практически възможно.

Тогава ми се обади шеф Едуард Лий и ме попита искам ли да се включа в инициатива му The Lee Initiative, която е неправителствена организация. Целта й е изхранването на уволнени ресторантьорски служители, хора без работа, и да им даваме ежедневно топла храна. Това беше началото на инициативата, която провеждаме в ресторант Salare, а също и началото на дейността ни в ресторант Junebaby.

Гледайте целия репортаж във видеото.

Последни новини
Още от Начало