Пазари Азия, 20 март 2020

Джулиет Сали, Bloomberg, Сингапур

Пазарите в Азия търгуваха с ръстове в петък, в края на волатилна седмица, изпълнена с безпрецедентни действия на централните банки на фона на разпространението на пандемията.

MSCI Asia Pacific се повиши за пръв път от 8 сесии, след като доларът спря 8-дневното си ралиthe dollar halted its 8-day rally.

Ръстовете на южнокорейския пазар на акции стигнаха 7% и акциите в Хонконг се повишиха над 4% в средата на деня0 най-големите дневни ръстове от декември 2011.

Акциите на Cathay Pacific поскъпнаха след като националният превозвач на на Хонконг обяви, че намалява пътническия капацитет с 96% през април и май и след като коронавирусът намали пътуванията по света.

Австралийският ASX 200 компенсира по-ранните ръстове от близо 5% и затвори със 7 десети от процента по-високо, а озито и кивито поскъпнаха, водени от сигнали, че силният долар отслабва малко. Австралийските облигации продължиха ръста си, след като централната банка започна покупките.

Офшорният юан се повиши, въпреки най-слабия дневен курс на валутата от 12 години, а CSI 300 също напредна.

Имаше силно изкупуване на индийски облигации, след като редица компании започнаха да изкупуват акции, за да успокоят настроението.

Японските пазари бяха затворени заради празник.

 

Последни новини
Още от Начало